Winkelmand

Maak kennis met Sonne Copijn

De bijenkoningin

Over Sonne Copijn

Ik ben vierde generatie imker. Twee van mijn overgroot oma’s waren imker. Toen ik geboren werd, vlocht mijn vader een wieg voor mij zoals hij zijn bijenkorven vlocht. Bovenin de wieg hing hij geen beertje, maar een honingraatje met bloemen erom heen. Ik ben dus in de wieg gelegd als bijenkoningin.

Ik ben imker, trainer, verteller en activist. Als imker kijk en leer ik. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen. Als verteller neem ik je mee in het leven van de bijen. En als activist zorg ik voor het broodnodige voedsel op de plank voor bijen, hommels en vlinders; en en passant ook voor vele andere dieren.

 

Ik nodig je uit aan te haken en door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open,  je kijkt anders, je ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe onze directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in de volken. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloemrijk.

 

Mijn opdrachtgevers zijn onder meer onderstaande bedrijven en daarnaast Lion Clubs, Tuinclubs en vele particulieren.

triodos-bank  Springtij

nicolaas-g.-pierson  logo-phusis

eosta  metaal-kathedraal

Ik heb gewerkt voor Agro Eco Louis Bolk Instituut en was als internationaal adviseur duurzame landbouw verantwoordelijk voor het bedrijf in Oost Afrika. Voor Solidaridad heb ik de afdeling Planning Monitoring en Evaluatie opgezet.

 

Als zelfstandig adviseur het ik gewerkt aan opdrachten voor de Common Code for the Coffee Community, WFTO Fair Trade Branche Organisatie, Twin Trading UK, Stichting Lami, Stiching Doen, Eosta BV. Ik ben afgestudeerd in Wageningen UR en heb een MSc. in Agrarische Economie.

Wat hebben wij, vrijwilligers van de VPTZ de Biltse kernen, genoten van ons jaarlijkse uitje op Huize Weltevreden in Groenekan. De warme ontvangst, Sonne's bijenverhaal met verwijzingen naar en verbanden met ons werk. Mooi gedaan!
Het kijken naar en het genieten van en tussen de bijen, het proeven van de bijenproducten, een fantastische 3 gangen maaltijd. Zeer sfeervol verblijf en kennismaking met de familie Copijn en bijbehorende verhalen over de diverse generaties op het landgoed. Voor ons en onze gastvrouw, kon het niet op. We hebben het reuze naar ons zin gehad en kijken dan ook terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Sonne, wij willen jou en natuurlijk je familie héél hartelijk danken voor deze bijzonder plezierig ervaring.

Natasja Konter

VPTZ

Volg ons op Facebook

Nieuwsbrief

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Tel: 06 – 22584818
Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>