Winkelmand

SHOP

Stilstaan bij 2018

37,50

Stilstaan bij

Wandeling met Li An Phoa van Spring College & imker Sonne Copijn

 

Samen met Li An Phoa van Spring College & imker, Sonne Copijn, wandelen we door de uiterwaarden van Wageningen, een deel van het Nederlandse oerlandschap. Wij staan stil bij de wilgen en het water. Wat leren wij als we door de ogen van de bijen waarnemen? Wat kunnen wij bijdragen aan drinkbare rivieren?

 

Let op! voor studenten en kinderen geldt een gereduceerde prijs van €15,-

 

 

Uitverkocht

SKU: SBV17 Categorie: Tag:

Beschrijving

De hoeveelheid giftige neonicotinoide dat in de rivieren terecht komt door gebruik en uitspoeling van de landbouw is hoog. Wilgenwortels drinken deze stof als noodlottig gevolg en dus vinden we in het wilgenstuifmeel resten van dit gif terug. Wanneer de eerste warmte terugkeert in het vroege voorjaar en de bijen voor het eerst uitvliegen, voeden zij zich met de wilgenstuifmeel. Met dit krachtvoer bouwen honingbijen, hommels en wilde bijen hun nieuwe volk op.

We buigen diep door onze benen, kijken nauwkeurig naar de kleine levensvormen en volgen het water. Door samen stil te staan bij de rivieren, de bomen, en de bijen, vormen we een andere manier van waarnemen. Via de wilg, de ogen van de bij en de visie van drinkbare rivieren, ontdekken we iets over de seizoenen, het leven en onszelf.

 

Algemeen

Minimaal 15 en maximaal 48 deelnemers.

 

Data en -tijden 2018 

7 april 2018 van 14.00 tot 18.00 uur.

 

Kosten & inschrijven

€ 37,50 Incl. thee met lekkers (1e persoon)
€ 32,50 voor de 2e persoon
€ 15, voor voor studenten & kinderen: klik hier voor kaartjes voor studenten en kinderen tegen gereduceerd tarief.

 

 

Algemene voorwaarden

Gratis annuleren is mogelijk tot 3 weken voor de bijeenkomst. Bij annuleren tot 4 dagen voor de bijeenkomst, worden 20% administratiekosten in rekening gebracht. Daarna is restitutie niet meer mogelijk.

 

De bijeenkomst gaat door bij minimaal aantal deelnemers. Regelmatig melden deelnemers zich laat aan. Annulering bij onvoldoende deelnemers door Bijen & Bedrijf vind plaats uiterlijk 22.00 uur van de voorgaande dag. Het volledige bedrag wordt dan terug gestort.

 

Draag een  lange broek, lange mouwen en dichte schoenen. We zijn buiten. Het kan koud zijn. Meerdere laagjes is aan te bevelen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stilstaan bij 2018” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Tel: 06 – 22584818
Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>