Winkelmand

IMKER WORDEN

Kennismakingscursus & Imkercursus natuurlijk imkeren

Imker worden

Imkercursus natuurlijk imkeren

Imker worden? Volg de cursus natuurlijk imkeren. In deze imkercursus leer je de bijen goed kennen: de schoonheid van hun organisatie, het belang van wilde bijen en honingbijen, hun relatie met de natuur. Bijen dagen je uit om goed te kijken, om daarna praktisch te handelen en het volk te verzorgen.

Deze cursus imker worden is een ervaringsgerichte cursus van 12 dagdelen, met theorie en praktijk van maart tot oktober, parallel aan het bijenjaar. Elke bijeenkomst kijken we ook naar de bomen en planten die er voor de bijen op dat moment toe doen. Hierna ben je bekwaam om zelf met bijenhouden te beginnen: een imker “uit de dop”. De cursus imker worden wordt gegeven in Groenekan en Bunnik door de bevlogen imker en docent Sonne Copijn.

De imkercursus is inclusief begeleiding in het opvolgende bijenseizoen (2 bijeenkomsten) en wordt afgesloten met een examen en een diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

Kennismakingscursus imker worden

Wil je je oriënteren op de bijen, overweeg je een imkercursus te doen en wil je weten of onze kijk op de bijen je aanspreekt? Volg dan de kennismakingscursus natuurlijk imkeren. De cursus vindt plaats in Groenekan (bij Utrecht) van 14.00 tot 17.30 uur op verschillende data. Imkerkleding is aanwezig.

Vragen?

Heeft u vragen over de kennismakingscursus of de imkercursus natuurlijk imkeren dan kunt u altijd contact opnemen. Ik beantwoord graag uw vragen.

Wat ik vooral zo bijzonder vond is dat de cursus veel meer is dan ‘bijen’. Binnen een paar keer kijk je echt anders naar de wereld om je heen: wat er bloeit, het weer, in wat voor straat je woont. Ook fijn: het vertrouwen dat je van elkaar krijgt; ik heb tijdens de cursus een volkje gekregen en het was heel prettig om juist tijdens de lessen of in de groepsapp advies te kunnen vragen. En de sfeer was echt gezellig: allemaal met een schriftje op schoot luisteren en daarna ‘de kast in’. Ik zat iedere keer af te tellen tot het weer les-zondag was!

Anniko van Santen, presentatrice

Cursus Natuurlijk Imkeren

Groenekan
20 bijeenkomsten

Data vooraf bepaald

Een ervaringsgerichte training parallel aan het bijenjaar. Hierna ben je bekwaam om zelf met bijenhouden te beginnen: een imker “uit de dop”

LEES MEER

Bekijk ook eens...

Origineel uitje: Bee High Tea

Groenekan
in overleg

Datum op aanvraag

Geniet van een heerlijke biologische Bee High Tea in de sprookjesachtige tuin en kijk mee in een bijenvolk.

LEES MEER

BijZonder diner met theater

Groenekan
in overleg

Datum op aanvraag

Geniet van een bijendiner in de boomgaard van Landhuis Welgelegen en het Theaterverhaal Door het Oog van de Bijen!

LEES MEER

Familie uitje: Hoe kijkt een bij?

Groenekan
in overleg

Datum in overleg

Kom kijken bij de bijen, proef verse honing en het bekijk het levendige en beeldende theaterverhaal!

LEES MEER

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari 2021

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2021 te openen

Nieuwsbrief juni 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2020 te openen

Nieuwsbrief mei 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van mei 2020 te openen

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>