Winkelmand

Nieuws

Nieuws over bijen en bijenuitjes

10 jun · angela van den · No Comments

Bijen op school

Op vrije school Het Zonnewiel krijgt de tweede klas les over de bijen. In het kader van de heemkunde verdiepen zij zich in het leven van de bijen, hun werk, wat zij nodig hebben en wat zij ons schenken. Op deze manier leren de kinderen via een belevenis. De beste en leukste manier om iets te leren! Tijdens de bijenperiode oogsten de kinderen de honing. Deze honing, en crèmes gemaakt met de honing, gaan zij vervolgens op het schoolplein verkopen.

 

Afgelopen jaren kwamen de kinderen naar mij om te leren over de bijen. Sinds een aantal weken hebben de kinderen een bijenvolk voor het raam staan, dus nu kom ik regelmatig naar de school om met de kinderen in het bijenvolk te kijken. En vanuit de klas zien de kinderen de bijen af en aan vliegen. Daarmee ervaren ze regelmatig de ontwikkeling van het volk in deze zomermaanden.  Zo komt kennis door beeld, verhaal, waarneming en beleving samen.

 

 

Ook leren over bijen op jouw school?

Neem contact met mij op voor meer informatie.

 

Andere leuke uitjes & worskhops

 • Educatief familie uitje
  Een origineel uitje voor jong en oud waarin Imker en verteller Sonne Copijn je op theatrale wijze meeneemt in de wereld van de bijen. En vertelt wat wij kunnen doen voor de bijen en hun vriendjes de hommels en vlinders. Daarna gaan we kijken in een bijenvolk en proeven we van de honing!
 • Bee High Tea Utrecht
  Kom genieten van een heerlijke biologische high tea en leer over de bijen.
 • Workshop bijen & bijentuinen
  Wil je zelf iets doen voor de bijen en andere bestuivers? Volg dan de workshop bijen & bijentuinen en ontwerp je eigen bijentuin.
 • Imker worden?
  Wil je imker worden of overweeg je om imker te worden? Volg dan de imkercursus of kennismakingscursus natuurlijk imkeren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2020 te openen

Nieuwsbrief mei 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van mei 2020 te openen

Nieuwsbrief februari 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van februari 2020 te openen

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Tel: 06 – 22584818
Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>