Winkelmand

De Bijenkoningin

Sonne Copijn, 4e generatie imker

Over Sonne Copijn

Ik ben vierde generatie imker. Twee van mijn overgroot oma’s waren imker. Toen ik geboren werd, vlocht mijn vader een wieg voor mij zoals hij zijn bijenkorven vlocht. Bovenin de wieg hing hij geen beertje, maar een honingraatje met bloemen erom heen. Ik ben dus in de wieg gelegd als bijenkoningin.

Ik ben imker, trainer, verteller en activiste. Als imker kijk en leer ik. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen. Als verteller neem ik je mee in het leven van de bijen. En als activiste  sta ik op de bres voor de insecten en zorg voor het broodnodige voedsel in bijenoases voor bijen, hommels en vlinders; en en passant ook voor vele andere dieren.

Ik nodig je uit aan te haken en door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open,  je kijkt anders, je ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe onze directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in leven en dood van de volken. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloemrijk.

 

Een greep uit de verschillende opdrachtgevers waar ik voor events, lezingen, excursies en cursussen heb verzorgd:

triodos-bank  Springtij

nicolaas-g.-pierson  logo-phusis

eosta  metaal-kathedraal

Wat hebben wij, vrijwilligers van de VPTZ de Biltse kernen, genoten van ons jaarlijkse uitje op Huize Weltevreden in Groenekan. De warme ontvangst, Sonne's bijenverhaal met verwijzingen naar en verbanden met ons werk. Mooi gedaan!
Het kijken naar en het genieten van en tussen de bijen, het proeven van de bijenproducten, een fantastische 3 gangen maaltijd. Zeer sfeervol verblijf en kennismaking met de familie Copijn en bijbehorende verhalen over de diverse generaties op het landgoed. Voor ons en onze gastvrouw, kon het niet op. We hebben het reuze naar ons zin gehad en kijken dan ook terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Sonne, wij willen jou en natuurlijk je familie héél hartelijk danken voor deze bijzonder plezierig ervaring.

Natasja Konter

VPTZ

Bannerfoto door: fotografiehansalbers.nl 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari 2021

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2021 te openen

Nieuwsbrief juni 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2020 te openen

Nieuwsbrief mei 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van mei 2020 te openen

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>