Winkelmand

Workshop: Bijen en tuinen

Wat kan ik BIJ-dragen?

Datum:

Data vooraf bepaald

Tijd:

14.00 - 17.30 uur

Plaats

Groenekan
(bij Utrecht)

Kosten

€ 47,50 p.p,

Workshop Bijen en tuinen; wat kan ik BIJdragen

 

In de workshop Bijen & tuinen leer je hoe je in jouw tuin het hele jaar door kan zorgen voor voedsel voor bijen, hommels en vlinders. In welke planten vinden bijen nectar en waar vinden ze stuifmeel? Wat bloeit er nu al in de omgeving van je tuin? En waar kan je voor éxtra voedsel zorgen? Net als wij eten zij het liefst ook niet elke dag aardappels. Kijk door de ogen van de bijen en plant juist díe soorten die een aanvulling zijn op hun dieet.

Weet je dat bestuivers zorgen dat wij groente en fruit kunnen eten en genieten van koffie, noten en chocola. Zij dragen bij aan onze gezondheid. Wij ook aan die van hen? Honger onder bijen is een groot probleem. Het is niet moeilijk, maar juist erg leuk om een bijdrage te leveren en meer bloeiende planten in jouw tuin te zetten!

Met vereende krachten werken we aan het herstel van de bijen- en bloemenstand. In deze workshop leer je over de bijzonderheden van bijen, ga je kijken in een volk (imkerkleding is aanwezig) en ontwerp je je eigen bijentuin.

bijentuinen-workshop

Bijentuin laten ontwerpen?

Wil je als particulier of bedrijf een bijentuin laten ontwerpen? Lees hier meer over bijentuinen.

Event informatie

Algemeen

Minimaal 10, maximaal 25 deelnemers.

 

Data en -tijden 

  • zaterdag 10 april 2021 van 14.00 uur tot 17.30 uur
  • zaterdag 18 september 2021 van 14.00 uur tot 17.30 uur

 

Kosten & inschrijven

De kosten bedragen €47,50 incl. BTW en koffie en thee. Bij het boeken van de workshop Bijen en tuinen kan de betaling meteen voldaan worden via Ideal. De automatische bevestiging die je ontvangt is het bewijs van inschrijving.

 

Adres

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90a
3737 AH Groenekan

 

Docenten

Sonne Copijn, agrarisch econoom en gediplomeerd leraar bijenteelt.

 

Kleding

Draag dichte schoenen, een lange broek en lange mouwen (geen fleece). We zijn buiten. Houd er rekening mee dat het fris kan zijn. Imkerkleding is aanwezig.

Tijdens de workshop werd ik opgetild door de verhalen van de imkers, de fijne medecursisten, de bijenvolken, de honing en de prachtige plek aan de Kromme Rijn. Echt heel bijzonder en een aanrader voor iedereen die graag iets meer wil weten van het wonderlijke diertje.

Birgitte Goris

Vooral de openbaring dat vele bomen zo'n belangrijke rol spelen in het leven van de bijenvolken is me bijgebleven: geen Lindeboom gaat meer aan mij voorbij zonder dat ik even loer of er bijen rondzwermen. Ook de bloemen in eigen tuin bekijk ik vaker op aan/afwezigheid van bijen. De cursus voelt als een basis waarop ik me verder kan verdiepen in het leven van de bijen en het belang van de voedselbronnen van een volk.

Annette van der Swaluw

 

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari 2021

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2021 te openen

Nieuwsbrief juni 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van januari 2020 te openen

Nieuwsbrief mei 2020

Klik hier om de nieuwsbrief van mei 2020 te openen

Contact

Bijen & Bedrijf
Groenekanseweg 90A
3737 AH Groenekan

Mail: sonne@bijen-en-bedrijf.nl

Naar contactpagina >>